Oktober 07, 2014

Kender du en kreativ?
Du får nemlig meget mere med i købet, end blot gode idéer...


Normalt glædes du over, hvis du får mere end du beder om.
Men når du ansætter en kreativ troldmand til dit innovation-team, kan der skjule sig nogle overraskelser, så gevinsten bl'ir sværere at få øje på. Det skyldes oftest, at den kreative værdsætter sine kompetencer udfra en anden målestok. Her får du et ærligt udpluk af, hvad du får med i købet - og som du aldrig vil finde i et CV eller i en almindelig ansøgning.

Jeg er 'risky business', fordi du ikke har nogen sikker idé om, hvad jeg foretager mig i morgen eller om en time; fordi du aldrig kan være sikker på, hvor jeg er på vej hen eller hvad jeg har gang i.
Måske hjælper det at vide, at jeg heller ikke ved det...! Eller måske ikke.

Jeg kan dog stille stor garanti for, at jeg leverer resultater, der hverken er konsistente eller 'til at stole på'.

Jeg har en naturlig trang til at forfølge alt hvad der er distraherende, afbrydende og specielt det afvigende.

Og så har jeg en helt ekceptionel evne: Jeg er ekspert i at finde problemer. Derfor kan du være sikker på, at hvor jeg end befinder mig, vil problemerne blive gravet frem, komme op til overfladen og tårne sig op - det er nærmest en naturlov.

Jeg véd ingenting...og det har jeg grund til at være stolt af, selvom det naturligvis kan være en stor belastning for mine omgivelser.
Derfor stiller jeg også en masse dumme spørgsmål i tide - og særdeles - i utide.
Det har dog sine fordele at se verden gennem et 'fuldt glas', idet jeg giver mine medmennesker fuldstændig medhold når de påstår at være eksperter i deres eget liv.

Jeg har et perspektiv, indtil jeg finder et nyt sæt briller!

Jeg ved hvad smerte er og har stor erfaring med hudafskrabninger, brækkede lemmer og grimme ar. Så jeg kan genkende når noget gør ondt. Også indvendigt. Det startede da jeg blev født og blev smidt direkte i kuvøse...Har du tid?
Smerten har en grænse - og derefter gør det ikke ondt længere!

Selvom jeg elsker det hektiske liv og 'suset' på hovedgaden, har jeg en forkærlighed for  sidegaderne dvs alt hvad der normalt betragtes som uinteressant og spild af tid; alt det, som kun få interesserer sig for og helst overser eller ignorerer, afviser.
Det ville være forkert at sige, at jeg går imod strømmen - det er mere, som om jeg bevæger mig udenfor hovedstrømmens brusende kraft og ind i mere stille vand...dér hvor guldet lægger til ;-)

Jeg kan ikke lægge to og to sammen.
Det lyder måske mærkeligt i min alder, men alder har faktisk intet med sagen at gøre. Det er simpelthen fordi jeg ikke kan holde fast i præmisserne - der dukker hele tiden noget op, som ændrer ved regnestykket og resultatet så det ikke giver mening...f.eks. giver to børn og to kilo mel et resultat på 79: Altså 73 boller, 3 timers rengøring og helst 3 timers sjov og ballade.

Jeg vil mishandle dine produkter på så utænkelige måder, at det kan få den mest hårdhudede maschocist til at få røde kinder - ikke fordi det giver den fjerneste mening, men blot fordi det er skægt og fordi det kan lade sig gøre. Men dog allermest fordi jeg vil se om det holder vand.

Jeg er en indædt ordkløver - der kan få enhver gennemarbejdet plan til at fremstå med en helt anderledes målsætning end den oprindeligt var tiltænkt.
Det må skyldes min ustyrlige nysgerrighed og ikke i mindre grad min tilbøjelighed til at overraske, når verden står på det 'forkerte ben' og allermindst venter det (med bukserne nede). Det finder jeg stor glæde ved.
Af samme årsag kan jeg også falde i staver, som da jeg gennemlæste det første spørgsmål i en MENSA-test og forstod, at én enkelt ordstilling nemt kunne misforstås og derfor ikke gav entydigt signal om i hvilken retning svaret skulle findes. Lidt ligesom at sætte kommaet rigtig i sætningen "Henrettes ej benådes". Der er et liv til forskel.

Jeg er doven - forstået på dén måde, at når jeg skal lære, så skal det gå stærkt; ikke så meget udenomsnak; direkte ind til benet, til essensen, til, hvad det i drejer sig om. Og bagefter er det hurtigt videre. Det betyder oftest at jeg tager smutveje eller 'shortcut'  og idet jeg kommer frem i ekspresfart, har jeg mere tid til at opleve og nyde verden når jeg kommer i mål.
Der er jo ingen grund til at overanstrenge sig - og vi må ikke glemme hyggen ;-)

Jeg kan være forudsigelig - men kun når det ikke har noget med mig at gøre. Ellers er jeg helst fri.

Jeg er høj-sensitiv og kan derfor føle mig rigtig dårligt til mode, hvis jeg mærker at mine omgivelser er frustrerede eller opgivende...fordi de forsøger at sætte mig i bås.

Så kald mig endelig alt muligt andet end kreativ eller innovator, tak.